Funderingar

Sitter och funderar lite. Känner mig fasligt frisk på många sätt och vis. Jag har nästan slutat med alla mediciner förutom den antidepressiva. Vilket jag är mycket glad för.

Men ibland kommer ångesten. Senast igår kväll. Den kommer smygandes. Precis innan jag är till att somna. Vet inte varför jag fortfarande efter snart två år känner ångest.

Har inget vad jag vet som som ska påverka detta. Jag känner mig glad, pigg och lugn. Men likförbannat så kommer den ibland…..

Jag har tabletter, Lergigan, som jag tar när ångesten kommer. Men min högsta önskan just nu är att få bli helt fri från piller. Att inte behöva bära runt på medicinskåpet varje dag.

Min resa har varit väldigt guppig och slingrig. Den har varit lång och mödosam. Men jag har en känsla av att jag så sakteligen närmar mig mitt mål. Mina myrsteg har gett resultat. Jag kan se det nu när jag blickar tillbaka.

Jag har många små delmål kvar. Ett av dem ska jag ta tag i denna vecka. Det är att utöka min arbetstid en aning. Försöka mig på att jobba ett par timmar till varje vecka.

Känner mig lite stressad över att min arbetsträning går ut i Maj. Vid den tidpunkten är det tänkt att jag ska vara uppe i 100 %. Så det gäller att öka lite nu så det inte blir för mycket till våren. Vill klara av att vara ”normal” då. Vill kunna arbeta och tjäna en egen lön.

Jag vill, jag tror och jag kan!

/ Lilla-T

3 Responses to “Funderingar”

  1. Marianne Says:

    Jag tror också på Dig!
    Ångest kan vi känna lite till mans och kvinns när vi skall somna. Det är inget konstigt. Släppa taget och nästan dö kan vara en skrämmande känsla. Jag känner igen den. Sedan min Mor dog för drygt ett år sedan har jag sett hennes ansikte och hört hennes stönande andning några timmar innan hon dog, varje kväll när jag blundat och skall somna. Obehagligt. Sorgligt. Ångestladdat. Mitt knep har varit att vara väldigt trött när jag lagt mig och ha andra tankar och bilder i beredskap. Positiva bilder och tankar.
    Tag en promenad, få lite frisk luft och rensa skallen innan Du lägger Dig i sängen. Skippa all Cola som också är beroendeframkallande och drick ett glas varm mjölk på sängkanten.
    Du är vad Du äter och dricker. Därifrån skall Du hämta orken. Detta fixar Du! Behöver Du ladda batterierna så vet Du att lillstugan finns här ute i skogen! Välkommen!

  2. Marianne Says:

    http://www.youtube.com/watch?v=jzkUUSWiM_4
    Rogivande musik är också bra att lyssna på innan man lägger sig!
    Lyssna och njut! Det gör i alla fall jag.

  3. Anna Says:

    Håller med Marianne .. jag tror också på dig .. Ångest kommer vi alla tyvärr att få leva med till och från .. men detta fixar du .. stöttar massor härifrån ..
    Kramar från mig

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu