Usch

Under mina många år som expedit/kassapersonal/spelansvarig/egen butik. Jag tror ni förstår. Så utsattes jag dagligen av dessa små små små irriterande och fruktade bacillerna. Speciellt i dessa årstider. Folk(absolut inte alla) berättar mer än gärna vitt och brett om hur sjuka de är eller just varit. Det blir extra mycket när jag etablerat en stamgästskrets. Inte nyser de i armvecket heller utan mer bara rakt ut. Det gäller att ducka! Sen har vi den jätte snoriga kunden som letar febrilt i fickan efter jämna pengar. Med småmynten upp ur fickan följer det med en använd näsduk! BLÄ! De berättar om magsjuka nätter och febriga dagisbarn. Snäll som jag försöker vara så står jag självklart kvar och konverserar. Tycker synd om dem och kommer med någon snäll replik. Önskar dem ett snabbt tillfrisknande.

Min utvecklade bacillskräck har kommit först nu. För när jag var inne i ”svängen” tog kroppen mot en massa baciller dagligen. Så jag blev immun och var aldrig eller mycket sällan sjuk. Men nu! Jösses…. Vaknade i morse med halsont igen! Lederna febervärker och till och med kläderna på min kropp skaver och gör ont. Så kan det gå när jag inte möter så mycket folk längre. Plus att kroppen är något mer mottaglig för sjukdomar och mitt immunförsvar är lite ruckat.

Har en lust att gå ut, men så fort jag sitter upp knackar någon på insidan av skallbenet. Trummande maningar om att horisontalläge är att föredra. Har jätte tråkigt! Men som min Mor lärt mig så stimuleras hjärnan i dessa situationer, och man blir kreativ. Kommer på en lek eller något åt det hållet. Undrar om det fungerar på mig, som i och för sig är ett stort barn? Finns ingen här att leka med…. Herr Katt trotsar kylan och springer ute. När han väl sen kommer in vill han sova. Så det är inte mycket till lekkamrat. Hm…..Funderar på att sätta mig i fönstret och räkna bilar. Men bara röda. Hm…. Glömde visst att jag bor på en liten liten gata som är totalt fri från trafikanter!

Blir soffläge med en film kanske. Problematiken är den att jag somnar oavsett film! Värsta sömnmedlet! Om filmen är bra så somnar jag under introt. Men är den dålig så kan jag vara vaken till sissådär femton minuter innan slutet! Vilket leder till att jag måste se den en gång till! Illa! Så nu ska jag gräva bland mina filmer och försöka hitta någon som är lagom bra. Skönt med vetskapen om att jag nog hinner till mitten innan jag somnar.

Kram på Er alla var Ni än är / Lilla-T

2 Responses to “Usch”

  1. D.L.B.G.H Says:

    Ähhh… Jag kan hyra någon som åker fram & tillbaka på eran gata :)

  2. Marianne Says:

    Du kan ju alltid räkna fallande löv! Eller gamla kärringar på väg till centrum för att handla, eller varför inte alla de som älskar Dig?!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu