OCR-TRÄSKET

Jösses!! Hur svårt ska de göra det för oss vanliga dödliga? Har precis betalat alla månadens räkningar. Fy en sån tid det tar när man är tvungen att använda lupp och förstoringsglas för att se de små små siffrorna. Som dessutom är HUR långa som helst!! Borde förbjudas att ha OCR-nummer längre än fem siffror i följd. Inte bara en utan ett par gånger fick jag börja om från början. Galet omöjligt! Jag knappade siffror och datorn skrek. Knappade fler siffror och datorn skrek. Tänkte en sekund att nu åker fanskapet ut! Men problemet var ju inte det som står på skrivbordet. Felet ligger i den som sitter på stolen framför datorn! Men jag tar på mig det. Åter igen har jag ingen att skylla på. Hahaha.

Den sten som satt i mitt bröst över alla dessa miljarder räkningar har nu släppt lite. Istället har ångesten kommit och tagit ett stadigt grepp om min strupe. Har tagit en extra dos av ångestdämpande medicin och hoppas på att det släpper snart. I mitt fall så är det en ständig kamp bara att öppna breven som kommer. Det är mycket enklare att bara lägga dem i en hög och ”glömma” dem. För syns de inte finns de inte. Har tidigare aldrig haft dessa problem, men de uppkom i och med mitt insjuknande. Självklart blir det inte billigare att hamstra räkningar då det blir en massa extra kostnader, påminnelseavgifter och förseningsavgifter. Men så tänkte inte jag att det kunde bli. Så med darrande fingrar öppnade jag kuvert efter kuvert. Har smärtsamt fått erfara alla dessa avgifter. Men NU har jag inte bara öppnat alla brev, utan jag har även betalat ALLA räkningar!!!!! Duktigt eller hur?

Förstår om det låter lite banalt men för mig tog jag ett jättekliv framåt. Det är dit jag strävar. Framåt framåt. Sakta steg för steg. Men nu är den biten avklarad för den här månaden i alla fall. Känns innerst inne ganska bra. Ska inte glömma att klappa mig själv på axeln innan jag somnar. För det är jag värd! Ingen annan förutom jag ( möjligtvis fodringsägarna ) är glad att det är gjort. Så nu flyger det bara flugor ur plånboken igen. Men vad gör det när jag inte har mer kravbrev att betala? Pank men fri. Eller som min kära mor sa till mig. Vad spelar det för roll om du är fattig. Du lever. TACK mor! Hon ser det hela ur ett litet annat perspektiv och jag älskar henne för det. Nu är min energi slut för idag. God natt gott folk. På återseende.

Kram på Er alla var Ni än är / Lilla-T

2 Responses to “OCR-TRÄSKET”

  1. Anna Says:

    Så där har jag med varje månad .. tyvärr hamna det hos kronofogden men det beror både på ångesten och min dåliga ekonomi .. tur att man har min f.d man som hjälper mig med diverse handligar annars hade det aldrig gått .. DU är så stark gumman, önskar att jag va lika stark jag .. Kramar om dig <3

  2. MyyZz Says:

    Jag är imponerad, jag ramlar tillbaka då och då i ”jagvillinteseräkningarnaträsket” men jag jobbar jag oxo. Ganska skönt att läsa att jag inte är helt ensam om eländet.

    Men du Autogiro is da shit!!

    Kram, sajberkramar är bra :-)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu