Klok?

Det känns som om helgen varit alldeles för lång. Tycker det borde vara måndag idag. Så allt får återgå till det som kallas normalt. Men det varar inte länge. För Trettondagshelgen närmar sig med stormsteg. Skönt för Er som jobbar att få vara lediga. Det tragiska är ju att Vi har tappat allt vad traditioner innebär.

Vi ser helgdagar som bekväma och naturliga. Sen är det skitsamma vad de står för. Inte för att jag är den som firar allt på rätt sätt. Men jag vill ändå finna kunskap i varför Vi har vissa röda dagar. Så denna helg är den sista helgen i det kyrkliga julfirandet. Sveriges definitiva julslut kommer först tjugondedag jul. Då Knut har namnsdag.

Kanske oviktigt vetande.

Idag är det ju söndag…..Vad händer då? Inget eller något. Är och har varit yrslig. Vaknade av Herr Katt´s ihärdiga jamande. Kanske fel ordval då min katt inte vet hur man jamar. Han kör med ett högt pipljud. Som han varierar i längd och volym. Sen om inte jag vaknar av det, då är det dubbelstudsar på min mage och allmänt springa omkring och hitta saker som låter. Kanske en plastpåse av riktigt prasslig modell som han trampar på. Kan även vara att rota i papperskorgen. Alternativt välta den. Jag var trött, svettig och yr. Men det var bara att gå upp och släppa ut honom. Vad gör man inte för den man älskar mest av allt!

Kram på Er alla var Ni än är / Lilla-T

2 Responses to “Klok?”

  1. prinsessanadia Says:

    Sånt får man väl ändå lära sig i skolan? Det fick vi i alla fall när jag gick i låg och mellanstadiet. Så vid alla högtider fick vi lära oss om varför vi firade den. Men det kanske inte är så längre!? Det är ju dumt att lära ut kristna traditioner i ett mångkulturellt land.

  2. Lilla-T Says:

    Jag hoppas det fortfarande lärs ut. Men när man passerat de 30 är det svårt att komma ihåg vad man fick lära sig som barn.
    Klart vi ska fortsätta lära ut de kristna högtiderna. Sverige är ett mångkulturellt land men det är inte fel att vi vet varför vi firar det vi gör. Och varför vissa dagar är röda. Det är Sveriges kultur och historia.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu