Dan Före Dan

Dålig natt. Dålig sömn. Dåliga drömmar. Fast en handlade om att Mor tyckte Vi åt lite mycket ost????!!!! 6 kilo på två dagar!! Tur det bara var en dröm!

Sov till nästan elva. Vaknade som vanligt alldeles genom svettig. Hörde mina föräldrars röster långt borta. Orkade inte vakna. Orkade inte gå upp.

Kylan sätter stopp för utomhusaktiviteter idag. En dag vid datorn. En dag till ingenting. Blandade känslor.

Där ute stressar folk omkring. Irriterade. Drar och sliter. Felparkerar och lapplisorna jublar. Allt för att det ska bli en perfekt jul.

I år blir det inga klappar. I år blir det bara paket till syskonbarnen. Jag vill sätta fokus på gemenskap. Värdesätta den tid Vi får med familjen. Samtala. Lugn och frid. För det är ju trots allt barnens högtid…..

Det enda jag vill ha förutom familjens närvaro, är en julstrumpa. En tradition jag är uppvuxen med. Vi syskon fick varje julaftonsmorgon en strumpa vid fotänden av sängen. Från Tomten givetvis. I strumpan låg det en tidning, en liten leksak och någon form av julgodis. Ibland pepparkakor. Ibland en chokladtomte. När Vi flyttade ut så försökte våra föräldrar sluta med denna tradition. Hävdade att Tomten inte hittade till oss när Vi flyttat. Men Vi sa att Han gärna fick lämna strumporna på den gamla adressen. Så De har snällt fortsatt trots att den yngsta av oss blir 28 nästa vecka!

Kram på Er alla var Ni än är / Lilla-T

2 Responses to “Dan Före Dan”

  1. Anna Says:

    Mysigt att ni har tomtestrumpan kvar .. vi slutade med den när jag va så pass stor att mamma o pappa inte tyckte jag o syrran behövde det längre ..

    GOD JUL gumman ..

    KRAM KRAM <3

  2. tobbe å Says:

    snöstorm . härligt ju !! ut å pulsa i snön . sätter förmodligen på sig alldeles för mycket kläder så man börjar svettas … springa runt , får snö innanför kragen , börjar bli kall . in , ta av sig kläderna , hoppa in i en kokhet dusch . sätta sig i soffan å bara känna sig så slapp å slö så man nästan somnar !!!! ….. mysigt !! ;)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu