Fjorton

Dessa nattliga bad i svett är något påfrestande. Vaknade på småtimmarna och var tvungen att vända på täcket. För trots att jag svettas och är varm så fryser jag så jag hackar tänder. Lyckades vid täckvändningen att än en gång ge Herr Katt en ordentlig bredsida. Somnade om och vaknade med en ordentlig huvudvärk vid niotiden. Gick upp och insåg att yrseln förföljer mig även idag. Alla dessa timmar jag spenderar framför datorn ger mig utrymme att framkalla någon form av hypokondri.

Var på apoteket igår och rådfrågade personalen om min yrsel och mina svettningar kan vara en biverkning av alla de medikament jag stoppar i mig. Visst kunde det vara på det sättet fastslog hon. Hon bad mig uppsöka läkare då det fanns risk för att jag blivit drabbad av serotonergt syndrom. ( Klicka här för mer information ).Fort hem och upp med google. Jätte bra för att få en bild av vad hon sa. Inte lika bra då det finns en massa att läsa och jag tenderar att suga åt mig alla sjukdomar. Men detta syndrom känns ligga nära till hands. För jag känner i min kropp att det inte står rätt till. Jag känner att något är fel. Det är inte så att jag får i mig för lite frisk luft eller för lite av något födoämne. Jag vet att det är något annat.

Detta syndrom uppstår vid kombinationen av fler än ett läkemedel som stimulerar serotonitillväxten. Jag äter två olika. En på morgonen och en på kvällen. Jag tycker inte om blodprov, men nu på onsdag ska jag till en läkare och nu tänker jag ta alla prover som går. För jag vill inte om det nu är detta få några bestående men. Kan i vissa extrema fall leda till döden. Det påverkar de flesta vitala inre organen såsom lever och njurar.

Det är bättre för mig att titta djupare på detta innan jag målar Fan på väggen. Min light version av hypokondri måste bli stillad. Jag vill inte tro på allt jag googlat fram utan vill ha en korrekt diagnos av en läkare. För har jag detta syndrom finns det hjälp att få. Tycker ibland att min receptskrivande läkare bara lägger till och ökar doserna utan vidare. Känns inte bra att efter nio månaders sjukdom ännu inte fått medicinerna i balans. Eller rätt doser. I dagsläget intar jag fyra olika mediciner. Inte konstigt att kroppen regerar!

Avslutningsvis vill jag påminna om att det är Fars-dag idag. Något min Mor var tvungen att på ett snyggt sätt påpeka för mig. För jag hade totalt glömt bort det! Grattis Far!

Kram på Er alla var Ni än är / Lilla-T

One Response to “Fjorton”

  1. Marianne Says:

    Glöm inte att Du alltid har en möjlighet att byta läkare om Du känner Dig tveksam. Eller begära en ”second opinion” om Du vill känna att diagnos och medicinering är korrekta.
    Svettningar! Fy 17! Smakprov av morsgenerationens gissel….
    Genomblöt av svett – fryser…. Men än är det för tidigt för Din del! Rätt doser och mediciner ordnar säker upp det skall Du se!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu