Brev

Hur svårt ska det vara? Vem ska jag adressera det till? Hur ska jag formulera mig? Jösses vad jobbigt det blev. Lägger det åt sidan en stund. Istället för till husläkaren så har jag nu skrivit ett brev till försäkringskassan. Tycker nästan lite synd om de som arbetar där. De får nog ta emot en fruktansvärt massa arga samtal. Men någonstans i kaoset har de regler som de måste följa. Är en hel bunt av människor som tyvärr blir drabbade. Men oavsett min personliga inställning om att det ska löna sig att arbeta, så är reglerna helt klart för hårda. För det finns de som inte har möjlighet att ta en anställning. Så nu ”straffas” dem för att vissa utnyttjat systemet. Det är dessa parasiter som ska väck och inte de som skulle göra vad som helst för att bli friska och arbeta.

Jag skriver till FK för att jag får fel ersättning. Jag är ägare till ett aktiebolag, men av misstag så kryssades rutan för arbetslös i på mina sjukintyg av min husläkare. Trots att detta har korrigerats så anses jag tydligen som arbetslös av FK. I kontakt med min arbetslöshetskassa och arbetsförmedlingen så har de en annan syn på saken. Har haft flera olika handläggare på FK och ingen vet hur detta ska lösas. Det finns tydligen inga regler i dylika fall! Utan de bedömmer från fall till fall! Luddigt!

Det är inte lätt att vara sjuk när man ska tänka och agera som frisk. Men brevet blev skrivet för hand, känns lite mer personligt, och ska levereras imorgon. Nu vet jag att det inte kommer att gå som en dans men jag har ändå gjort ett försök. För att jag sitter här hemma och klagar hjälper knappast. Måste göra något och se vad som händer. Det gäller nästan allt att man ska i mån av ork och tid faktiskt försöka påverka sådant man tycker är fel. Kan vara en liten sak men uttrycker Vi vad Vi vill så kan det ske under. Jag tänker inte dömma ut FK innan de får en chans att ge mig ett svar. Vem vet? De kanske är vettiga medmänniskor som beslutar i mitt ärende. Så nu är det bara att vänta. Avvakta. Glad att jag äntligen fann orken och energin att författa brevet. Det har legat som ett ok över mig, tills nu!

Vad sägs om en liten promenad innan regnet de hotar med från SMHI börjar falla? För det är väl ändå en säker källa? Hahaha!

Kram på Er alla var Ni än är / Lilla-T

One Response to “Brev”

  1. D.L.B.G.H Says:

    Stå på dig Tessan. Själv orkar man bara försöka ett par gånger eftersom energin och orken inte är vad den en gång varit. Vet å andra sidan att du är en mer driftig och målmedveten person än mig så det kommer nog att gå bra.

    Lycka till

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu