Insikt

Ja varför är det så att jag måste uppleva något för att förstå vad någon annan sagt? Varför kan jag inte bara lita på vad som berättas för mig? Så idag kom min upplevelse att bli en nyttig insikt.

Jag har blivit åtsagd av mina läkare och anhöriga som är insatta i min sjukdom, att en promenad om dagen är bra för mitt tillfrisknande. Visst har jag lyssnat och som Ni vet försökt att göra. Har lagt manken till men har haft olika ursäkter och sen har det inte blivit av.

Idag började jag dagen med en nyttig och god fruktsallad. Fastnade en stund vid datorn. För att sedan ta mig i kragen. Tog på mig alla tjocka kläder och marscherade iväg. Det var bitande kallt i kinderna men jag traskade på. Gick till ”vårat” centrum och tillbaka. Kanske blev i runda slängar 25 minuters promenad. Då när jag var på väg hem slog det mig: Är det såhär underbart det känns när hjärnan får fritt spelrum? Nu förstår jag! Pling! (ljudet av femkronan som trillar ner).

Nu vet jag att min hjärna behöver frisk luft för att andas. Jag riktigt kände hur den började arbeta och jag fick en massa bra tankar! Det är tydligen sant! Frisk luft och motion läker!

Tydligen så var jag då tvungen att uppleva detta för att förstå det min läkare sagt. Jag har ju tyckt om mina tidigare promenader, men inte som nu. Denna aha-upplevelse var något annorlunda. COGITO ERGO SUM – jag tänker-alltså är jag.

Kram på Er alla var Ni än är / Lilla-T

4 Responses to “Insikt”

  1. Hugo Says:

    Vad skönt att promenaden gjorde dig gott :)

  2. tobbe å Says:

    att man (trots att man är så gammal )kan lära sig nya saker varje dag om det är så . fan va livet är underbart hahahahahaha men du vet hur det är ….. bra karl reder sig själv !!!! :D

  3. Lilla-T Says:

    Ja jag undrar hur vis jag en dag kommer att bli om det fortsätter i denna takt! ;)

  4. tobbe å Says:

    det kommer va dig ALLA kommer att fråga om råd !!! du kan ju snart allt som man behöver veta . ;D

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu