Kändis

Från en förort till en annan. Mötet hos min psykolog avlöpte mycket bra. Synd att fyrtiofem minuter går så fort. Längtar redan till nästa möte som blir den fjortonde december. Det var skönt att prata av sig om allt som snurrar i mitt huvud. Ett par krummilurer lämnade jag kvar hos henne. Nu är bördan en aning lättare att bära.

Lättad och glad åkte jag hem till ”min” förort. Stannade förbi det mycket lilla centrumet för att handla lite godis och hämta ut ett paket. Både på matvarubutiken och tobaksaffären har jag arbetat. Så jag drar mig många gånger för att röra mig i detta centrum, då det är jobbigt att behöva träffa folk och förklara min situation. Men idag kände jag mig så pass stark att jag skulle fixa det. Hann komma två steg in i mataffären innan jag hörde någon ropa mitt namn. En gammal kollega. Vi pratade en stund och jag vandrade vidare in i affären.

Tittade ner i golvet för att inte medvetet möta igenkännande blickar. Plötsligt var det inte lika roligt längre. Stod i kassakön, snart är jag ute tänkte jag. Men just då kommer det en kvinna och kramar om mig. En kund som jag inte träffat på många år. Jag pratade en god stund med henne utanför butiken. Tur jag klätt mig väl i denna sibiriska kyla!

Sneddade över parkeringen till tobaksaffären. Nu ska jag bara in snabbt och hämta mitt paket och sen fort ut. Trodde jag ja….Där möts jag av en gammal kollega som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Vi samtalade lagom länge. Snabb uppdatering av våra liv i korthet. Om vad som hänt sen vi sågs sist. Bestämde oss för att vi skulle försöka samla brudarna från förr. Vi fyra som slet tillsammans i butiken under alla år. Hoppas det blir av.

Som förortskändis tog det mig cirka en timme att utföra två ärenden. När jag tänker efter så är det riktigt kul att människor kommer ihåg mig. Jag jobbade i alla fall sammanlagt nästan nio år i detta centrum. Jag känner mig omtyckt. Kul att jag gjort ett bra intryck. Gjorde allt och lite till för alla kunderna. Skönt att vara en del av historien. Att inte bara vara en i mängden. Nu ska jag slita upp mitt paket!

Kram på Er alla var Ni än är / Lilla-T

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu