Ombyte

En dag som vilken som helst. Lite mer ork än vanligt. Yrseln är något mildare. Ångesten inte lika påtaglig.  Idag är jag stolt över mig själv. För jag har lämnat skruttan hos en vän som ska sätta på vinterdäck! Så snart kan jag ut och köra oavsett väglag!

Har dragit på det alldeles för länge. Men det är mer kalendern som styr mitt val än svarta rubriker om köldexplosion och snökaos. Så här nära första advent är det väl rimligt att Vi ska ha vinter? Tycks som om det är en världsnyhet att det varje år inträffar minusgrader och snöfall. I alla fall här i huvudstaden. Kvällstidningarna skriker ut sitt budskap till oss att det är farligt! Att Vi ska överväga om Vi verkligen måste ut på vägarna. En tanke. Hur kan de klara sig i norra delen av vårt avlånga land?

Jag kommer absolut att köra oavsett väder och vind. Mitt körkort gäller året om! Jag vet att vissa trafikanter endast skaffat sommar kort. Enligt mina erfarenheter är det faktiskt enklare att köra på vintern. Man slipper alla galna cyklister som fullkomligt struntar i att även de faller under samma lagar och regler som oss med fyra hjul. Man slipper alla gångtrafikanter som envisas med att trycka på knappen när det inte finns en bil i närheten utom jag då förståss. Man slipper även att huttrandes stå och vänta på en försenad buss. Äntligen är vinter här! Här ska ut och sladdas! Håll avståndet och använd handsfree.

Kram på Er alla var Ni än är / Lilla-T

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu