Störande

Stanna inomhus idag!!!! Dårhusen är stängda!

Förstås sagt med skratt-tårar. För idag tror jag alla tokiga ( inklusive jag ) är ute på stadens gator och torg.  Det börjar på vårdcentralen. En vänlig lapp på dörren uppmanar oss besökare att ta en nummerlapp. Så jag tar en och sätter mig ner och väntar på min tur. Efter en stund blippar mitt nummer upp och jag beger mig mot receptionen. Precis när jag nästan kommit fram springer en farbror förbi och ursäktar sig med ett: – Jag ska bara….   Meh. HALLÅ! Jag sa förstås inget men räknade inombords till tio för det är sådant som inte ska irritera mig. Alla har sina problem och jag är öppen och förstående. Till en viss gräns. Resten av mitt besök förflöt och jag får diagnosen luftrörskatarr. Så penicillin måste hämtas på apoteket. Lätt som en plätt, eller hur? ICKE!

Redan på parkeringen utanför kommer nästa tokiga människa i min väg. Bilen bredvid min har liksom sneddat in och står halvt på min sida. Inget farligt men krångligt att behöva klättra in från passagerar sidan och över växelspaken, med handväska, nycklar och Gud vet vad. Så väl inne i bilen styr jag mot apoteket. En ny parkeringsplats och ser en bil som genar över gångvägen och en bit av torget för att sedan vara ute på vägen. Jösses tänkte jag. Han hade nog väldigt bråttom då det tar max 10 sekunder den vanliga vägen. Spatserar in på apoteket och stegar fram till nummerlapps maskinen. Jaha… Då var den ur funktion. Så det ligger en rulle ovanpå, så jag tar en lapp och sätter mig ner. Nu…. Blir det kaos. Damerna bakom recept disken verkar vara förvirrade om vilket nummer som är på tur. Så en äldre farbror tar på sig rollen som kontrollant. Det är mycket glädjande och vi som väntar är nöjda. Tills hans nummer kommer upp och kontrollanten försvinner! Då utbryter ett mindre kaos igen! Hahahaha. Total förvirring och damerna ropar nummer som om det var en bingo hall! Jag tittar på min lapp, nummer 36. Damen som blir ledig ropar: 34? 35? 35?35?34?34?36? BINGO ropar jag och går mot henne. Nä nä nä…. då kommer en tant som stått och pratat i sin mobil springande och skriker: JAG HAR 35!!!! Jag backar, räknar till 10 och sätter mig ner. Då går min blick till flickan som står och fyller på varor. Jösses…… Hon verkar ha beslutsångest om hur tuberna ska ligga. Hon tar upp en, tittar en stund på den tomma hyllan, lägger ner tuben, tittar, tar och vrider tuben, tittar. NU blev det nog bra verkar hon tänka. Jag kokar inombords! Efter ett otal år i butiks branchen så får jag verkligen värja mig för att inte gå fram och hjälpa henne. MEN TEMPO KVINNA TEMPO!!!!

När jag äntligen får hjälp att hämta ut mina tabletter så tycks damen vara måttligt glad. Blir irriterad då jag ber om en extra doseringsmått till min host medicin. Förlåt att jag besvärar dig! Det är väl inte mitt fel att hon har en dålig dag. Men jag ler ändå och tackar för hjälpen. Pust. Smiter in i butiken bredvid och där är det ytterligare en farbror som tränger sig! Kan säga att det var mycket nära att informerat honom om att kösystemet gäller ALLA! Men åter igen räknar jag till 10. Kan det hända mer nu? Små sprang till bilen och åkte direkt hem. In på mitt rum, stängde dörren och lyssnade. Tyst….. Är i säkerhet. Fasar dock över att jag har ett ärende till ikväll….. Jösses… Hahahaha. Jaha gott folk! Nu har pulsen återgått till normal och jag ska försöka att inte bli irriterad mer idag. Så Ni alla galningar. Lämna mig fri väg ikväll! Hahahaha

Kram på Er alla var Ni än är / Lilla-T

One Response to “Störande”

  1. tobbe å Says:

    hahaha . bra kämpat ! kan va bra att få testa tålamodet ibland . tyvärr är det väl någon annan som får ta emot den där inneslutna irritationen/ilskan . dont worry , be happy !!!!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu